Positieve Praktische Psychologie voor vrouwen.

Positieve Praktische Psychologie is een richting binnen de psychologie die zich richt op de mogelijkheden en de positieve kanten van menselijke ervaringen. Naast het reduceren van je klachten is het ook belangrijk om je gelukkig te voelen en voldoening te halen uit je leven. Gelukkig zijn (en blijven) begint bij het veranderen van je gedachten.

Voor lange tijd heeft de psychologie zich gefocust op de problemen en de moeilijkheden die mensen in hun leven ervaren. Het idee hierbij was dat wanneer je weet wat het probleem is, dat je er dan een passende behandeling voor kon bedenken waardoor de klachten verminderden. Een aantal psychologen die hebben onderzocht wat hielp in therapie, kwamen echter op hele andere ideeën hierover. Zij zagen met hun eigen ogen dat cliënten zich beter gingen voelen door juist de aandacht op mogelijkheden en positiviteit te richten.

Een van de mooiste oefeningen die ik vaak aan mijn cliënten meegeef als oefening is het bijhouden van alle positieve dingen die je op een dag hebt meegemaakt. Probeer eens elke dag minstens vijf dingen op te schrijven waar je blij mee was, je dankbaar over voelde of waar je trots op was. Je zult een direct gevoel van geluk ervaren en sluit zo elke dag met een lach af!

Een andere oefening die je snel een goed gevoel kan geven is het levendig herinneren van momenten in je leven waarin je je gelukkig, trots, dankbaar, blij, liefdevol, gewaardeerd etc. voelde. Probeer het eens uit en merk zelf het verschil!

Het kan heel verhelderend en motiverend zijn om gesprekken te voeren met een deskundige of je nu met problemen of moeilijkheden in je leven geconfronteerd wordt of als je meer uit je leven wilt halen. Mijn werkwijze is praktisch en positief en ik kan je leren om je leven op een waardevolle manier te beleven en beter met problemen om te leren gaan.

Lucky U
Groenelaan 38 A
3114 CH Schiedam
06-53283235