Wat is Reiki?

Wat is reiki? Reiki is de daad van het leggen van de handen op het lichaam van een mens of het lijf van een dier om pijn te verzachten en weg te nemen en is zo oud als het instinct. Als men pijn voelt wordt meestal als eerste een hand op de pijnlijke plek gedrukt. Menselijke aanraking is het overdragen van warmte, rust, genezende kracht ,zorgzaamheid en liefde.

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekend het kracht van de zon. ‘De Usui reikimethode’. Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het mooie is dat iedereen die zich er voor openstelt het kan leren.

In de levensenergie van Reiki heeft de persoon die is ingewijd als Reiki-behandelaar zijn of haar energiebanen in het lichaam laten openen en ontdoen van obstakels door de Reiki-inwijdingen. Met het ontvangen van de eerste inwijding in Reiki l wordt de ingewijde een medium voor deze universele genezende energie (Ki levensenergie). Vervolgens ontvangt men nog een inwijding bij Reiki ll en Reiki lll. De inwijding bij elke graad verhoogt de positieve kracht om Ki door te geven. Ik geef inwijdingen in de Usui Reiki en de Tera-Mai Reiki.

Lucky U
Groenelaan 38 A
3114 CH Schiedam
06-53283235